- La Vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital?? ha assenyalat la capacitat d’adaptació de les pimes espanyoles que “pugen a l’economia verda i digital, i que competeixen sense complexos a tot el món gràcies a la digitalització”
- El president de la Cambra d’Espanya ha repassat els objectius estratègics de cara al tercer mandat que inicia: “digitalització, formació, sostenibilitat, internacionalització, emprenedoria, defensa institucional i consolidació del sistema cameral”
“La Cambra d’Espanya és una institució clau per a la vertebració d’Espanya gràcies, fonamentalment, a la capil·laritat del sistema cameral, en el qual actua com a representant, coordinadora i impulsora de les 85 cambres territorials i de les 44 presents en l’exterior, sempre en col·laboració amb l’Administració Pública”, així s’ha expressat hui S. M. el Rei durant el Ple Extraordinari que ha celebrat la institució i en el qual s’han concretat les línies estratègiques futures de treball de cara als pròxims quatre anys.
Durant el discurs de clausura de l’acte, el monarca també ha volgut “agrair personalment” a José Luis Bonet, president de la Cambra d’Espanya, el seu “lliurament en representació de totes aquelles persones que s’alcen cada dia per a treballar en les seues respectives organitzacions”, persones que, per al monarca, “generen ocupació i riquesa al nostre país” i de les quals “depén el benestar de la nostra societat. Perquè si hi ha empreses, hi ha treball i hi ha ocupació”.
Sobre treball de la Cambra de Comerç d’Espanya al llarg dels seus huit anys d’existència, el Rei ha assenyalat la seua aportació per al teixit empresarial i especialment per a les Pimes, “s’ha ajudat a prop d’un milió de pimes a millorar la seua competitivitat a través d’activitats de la Cambra, com són la formació i digitalització, i a iniciar-se en la seua projecció internacional”.
La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital??, Nadia Calviño, ha destacat la importància de la cooperació públic-privada enfront dels reptes actuals i el pes dels fons europeus Next Generation en la transformació de l’economia. Calviño ha explicat ja hi ha “23.300 milions d’euros en convocatòries i 20.600 milions d’euros transferits a comunitats i ajuntaments”, que “garanteixen un flux d’inversió pública sense precedents al nostre país”.
La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha assenyalat les fortaleses de l’economia espanyola que desperten confiança: “tenim un full de ruta, hem abordat un important procés de modernització, comptem amb el suport dels fons europeus, infraestructures físiques i de coneixement, empreses lideres grans i tractores, i tenim un ecosistema de pimes que té capacitat d’adaptació, que es pugen a l’economia verda i digital, i que competeixen sense complexos en el món gràcies a la digitalització”. “Enfront dels reptes sempre hi ha oportunitats que hem d’aprofitar i per això és important avançar de manera coordinada”, ha assegurat Calviño.
Per part seua, el president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet, ha iniciat el seu discurs agraint al Rei el seu suport i suport a les empreses espanyoles a través de “la seua implicació, atenció i suport al teixit productiu”, i l’ha qualificat com a “fonamental per a l’impuls de la trajectòria internacional de les nostres empreses”.
El president de Cambra d’Espanya ha destacat especialment “l’oportunitat sense precedents que per a Espanya suposen els Fons Next Generation” i la necessitat d’unir forces per a utilitzar aqueixos fons de manera òptima. “Aquest ha de ser un objectiu de tot el país: del sector públic i el privat; de les grans empreses i les pimes; de les cambres de comerç i les organitzacions empresarials”, ha assegurat el president de Cambra d’Espanya, “ara, més que mai, és imprescindible anar plegats”.
José Luis Bonet ha subratllat el treball realitzat per la Cambra de Comerç d’Espanya, així com del conjunt de la xarxa de cambres territorials i en l’exterior, “com a instruments de transformació de les empreses i, amb elles, del conjunt d’Espanya”, i ha repassat els objectius estratègics de cara al tercer mandat que inicia: digitalització, formació, sostenibilitat, internacionalització, emprenedoria, defensa institucional i consolidació del sistema cameral.
A més, ha recordat la labor del Centre Espanyol de Mediació i del Centre Internacional d’Arbitratge de Madrid, organismes posats en marxa fa quatre anys, amb el suport de la Cambra d’Espanya; i que se sumen a la labor de la Cort Espanyola d’Arbitratge per a dotar a les empreses d’eines per a resoldre les seues controvèrsies.
Eixos de la transformació de l’economia espanyola
En la taula redona, moderada per la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez, han participat Luis Isasi, vicepresident primer de la Cambra d’Espanya; Armando Martínez, conseller delegat d’Iberdrola; Ángel Asensio, vicepresident segon de la Cambra d’Espanya; i Eva Piera, presidenta de la comissió d’Internacionalització de la Cambra d’Espanya.
Tots ells han aprofundit en les qüestions més rellevants en les quals se centrarà el treball de la Cambra d’Espanya en els pròxims quatre anys de cara a l’impuls de l’economia espanyola.
La Cambra d’Espanya
La Cambra de Comerç d’Espanya, que presideix José Luis Bonet, va nàixer al novembre de 2014. És una corporació de dret públic i el seu Ple està integrat per les entitats més representatives de la vida econòmic-empresarial del país: cambres de comerç, empreses, organitzacions empresarials, autònoms i ministeris. És, per tant, un exemple de col·laboració públic-privada i fòrum de trobada i diàleg per a avançar cap a la modernitat i el progrés de l’economia i la societat espanyola.
La defensa dels interessos generals del comerç, la indústria i la navegació, al costat de la prestació de serveis a les empreses, la funció consultiva amb les administracions públiques i la representació nacional i internacional de les cambres de comerç i la coordinació de la xarxa, són les missions prioritàries de la institució, que contempla la Llei que regeix a aquestes corporacions.