Suscripción Boletines

José Vicente Morata defén la necessitat de reforçar el mercat únic per a millorar la competitivitat de les pimes

Thursday , 13 de June de 2024

El president de Cambra de València, José Vicente Morata, ha intervingut en la 134 Assemblea General de Eurochambres, com a vicepresident de l’organització de cambres europees en representació de la Cambra de Comerç d’Espanya. En la seua intervenció, Morata ha defés la importància del mercat únic i la necessitat de reforçar-lo per a incrementar la competitivitat de les nostres pimes.

Una vegada conclosa l’Assemblea, ha tingut lloc el Congrés de Eurochambres 2024 en el qual han participat les cambres de comerç de València, Castelló, Orihuela, Alcoi, Bilbao, Valladolid, Gijón i Barcelona juntament amb la Delegació de la Cambra de Comerç d’Espanya davant la UE han assistit. Es tracta del primer Congrés en format presencial des de 2019.

En la sessió d’obertura, Vladimir Dlouhý, president de Eurochambres, ha posat de manifest que una de les principals preocupacions de les empreses és la contínua pèrdua de competitivitat que han experimentat, per la qual cosa va recordar la necessitat d’un Mercat Únic fort i de progressar cap a Unió de Mercats de Capitals.

Per part seua, Maroš Šefčovič, vicepresident executiu de la Comissió Europea ha insistit que “la competitivitat és la nostra màxima prioritat. Per tant, és necessari fer que la transició ecològica d’Europa funcione per a la nova realitat mundial, al mateix temps que garantix les condicions perquè la nostra indústria prospere ací i competisca a nivell mundial”.

Les cambres espanyoles en el Congrés de Eurochambres

El Congrés va comptar amb sengles ponències de la Cambra de València i la Cambra de Barcelona.

Jorge Linares, director general de la Cambra de València, va destacar el rol principal de les Cambres en la transició sostenible, i la importància de les iniciatives que mouen a les empreses cap a models de negoci més sostenibles. Per a això, la Cambra de Comerç de València compta amb TICNegocios, una plataforma per a l’ecosistema digital de València, que actua com un marketplace l’objectiu del qual és impulsar la transformació digital de les pimes proporcionant recursos, assessorament i finançament per als seus projectes tecnològics.

Per part seua, Leonie Hehn, project manager de la Cambra de Comerç de Barcelona, va presentar la iniciativa Lab 3040, amb el qual busquen posicionar a Catalunya com una referència per a la innovació. Per a això, la seua plataforma actua com un nexe entre els diferents grans empreses i startups, on les primeres proposen reptes i les segones oferixen solucions. D’esta manera, es promou la innovació, alhora que es compartix coneixement; adaptant el model de negoci de la Cambra a les necessitats de les empreses.

El Congrés de Eurochambres quanta amb la participació de més de dos-cents participants de quaranta països: membres de la UE, candidats a l’adhesió i altres països convidats.