El president executiu de Cesce, Fernando Salazar, ha oferit hui una visió sobre la geopolítica i l’estat del món en una conferència celebrada en Cambra València a la qual han assistit mig centenar d’empresaris i directius.
Salazar ha realitzat un recorregut per la situació internacional i com afecten la guerra d’Ucraïna o el conflicte a Gaza, així com uns altres els riscos que impacten en l’activitat de les empreses, com l’elevada inflació, que està caient però que mostra resistència a la baixa, entre altres factors pels costos de la transició energètica, l’envelliment de la població, l’increment de la despesa en defensa o la desglobalizació. A més, ha afegit el president executiu de Cesce, “els elevats tipus d’interés ens enxampen molt endeutats, amb alguns països amb crisis de deute”.
Malgrat això, Salazar ha transmés un missatge d’optimisme. “El món està creixent, no estem en crisi. En el cas d’Espanya, estem creixent fins i tot per damunt de la Unió Europea; els que pitjor l’estan passant són els més dependents del comerç exterior amb Rússia o els que depenen de Rússia per al subministrament de matèries primeres”. Quant als índexs més alts de creixement, s’estan donant sobretot a Àsia.
“Espanya està creixent -ha conclòs- encara que no estem exempts de nuvolots, entre ells els riscos de conflicte i que la inflació es resistix a baixar, i amb ella els tipus d’interés. Així i tot, continuem creixent i creant oportunitats”.
La conferència forma part del programa de jornades d’Internacional de Cambra València. En un context econòmic i comercial caracteritzat per la incertesa, resulta essencial explorar les tendències i dinàmiques que configuren l’entorn internacional. Identificar els desafiaments i oportunitats que sorgixen, brinda a les empreses l’oportunitat d’adaptara i prosperar en l’escenari global.
En finalitzar la seua intervenció, Fernando Salazar ha mantingut un esmorzar de treball amb empreses valencianes amb forta presència en l’exterior i relacions internacionals per a intercanviar punts de vista sobre l’evolució dels mercats.