En la sessió ha participat Mar Chao amb una ponència sobre les principals línies d’actuació del Port de València
El Ple de Cambra València, celebrat esta vesprada de manera presencial i telemàtica, ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2024, amb uns ingressos i despeses de 13.929.919 i un resultat d’equilibri pressupostari.
En el seu informe, el president de Cambra València, José Vicente Morata, s’ha dirigit al Ple amb preocupació de moment de crispació i polarització social que travessa Espanya, “que no és bo ni per a l’empresa, ni per a la inversió estrangera ni per al clima de negoci”. Morata ha recordat a continuació el comunicat que van emetre les Cambres de la Comunitat en el qual es demanava un marc estable que genere confiança per a permetre que les empreses desenvolupen la seua activitat, generen riquesa i ocupació i contribuïsquen a la cohesió econòmica, social i territorial d’Espanya. En este sentit, les Cambres de la Comunitat demanaven al nou Govern que facilite l’estabilitat necessària per a escometre els reptes que tenim per davant, com la desocupació, el desequilibri pressupostari, l’endeutament o l’increment de la productivitat.
A continuació, Morata ha valorat la situació de l’economia valenciana, “que està creixent, encara que un ritme menor que anys anteriors i amb problemes en les exportacions i en la indústria, que es podrien començar a corregir a mitjan any que ve, en la mesura en què es recupere l’economia de la zona euro”. Com a factors positius, el president de la Cambra ha assenyalat que el sector serveis s’està mantenint fort, el mercat laboral està resistint millor de l’esperat i la taxa d’inflació s’està moderant.
“Tot això ens ha de portar a treballar amb major esforç per a les afrontar les incerteses econòmiques, tant en el mercat nacional com en l’internacional, i les cambres continuarem treballant per a aconseguir que més empreses valencianes s’internacionalitzen, es digitalitzen, siguen més sostenibles i estiguen més preparades a través de la formació”, ha afirmat.
El Ple ha aprovat a més un dictamen de la Comissió de Turisme sobre la situació jurídica actual de la Marina Reial Joan Carles I, “derivada de l’ordre de liquidació del Consorci València 2007, i davant la inseguretat jurídica que això ha provocat als empresaris que tenen concessions administratives i llicències en esta, se sol·licita a les autoritats implicades que aconseguisquen un acord el més ràpid possible per a ordenar la situació provocada i poder oferir seguretat jurídica i continuïtat als empresaris amb interessos en la zona”.
La Comissió de Turisme també ha mostrat la seua disconformitat davant la possible prohibició dels vols nacionals de menys de dues hores de duració, “que afectaria les connexions internacionals de València i tindria un impacte negatiu tant per al turisme emissor com per al receptor”.
El Ple ha comptat a més amb la participació de la presidenta del Port de València, Mar *Chao, qui ha oferit una ponència sobre les principals línies d’actuació del Port.