Suscripción Boletines

Morata transmet el seu suport a la gestió de Mazón en la trobada empresarial celebrada en L’Albufera

Thursday , 05 de September de 2024

Mig centenar d’empreses valencianes han participat hui en la tradicional trobada empresarial de començament de curs organitzat pel president del Consell de Cambres de la Comunitat, José Vicente Morata i al qual ha assistit el president de la Generalitat Carlos Mazón. En la seua intervenció, el president de les Cambres ha mostrat el seu suport a la gestió del govern valencià, “que ha posat en marxa mesures que simplifiquen tràmits administratius, agilitzen processos, reduïxen càrregues impositives injustes que han aconseguit retornar la confiança dels empresaris en este territori, i això es traduïx en la inversió tant valenciana com espanyola i internacional. Tenim un entorn on hui més que mai és fàcil fer negocis”, ha afirmat Morata.

El president de la Cambra també s’ha posicionat en el debat sobre el finançament autonòmic. “Els valencians estem aportant riquesa a Espanya: som la tercera regió d’Espanya, tant en termes de PIB com en població, nombre d’empreses i empreses exportadores regulars, que és una dada molt important. Això significa que tenim empreses líders i competitives que són capaces de conquistar mercats exteriors. No podem permetre que un valencià reba menys recursos públics per a sanitat o educació que un altre ciutadà espanyol. L’infrafinançament no sols afecte a servicis socials fonamentals, també perjudica les nostres pimes, que no poden disposar dels projectes que sí que tenen altres comunitats autònomes i això repercutix directament en la creació d’ocupació”.

Morata ha finalitzat la seua intervenció recordant que la nostra economia no està exempta de reptes. “Reptes com l’increment de la productivitat, l’augment d’empreses exportadores regulars, recuperar i potenciar la indústria, aconseguir que els nostres productes agrícoles competisquen en les mateixes condicions que els que importem o donar suport a l’activitat comercial tant de les grans empreses com de les petites empreses”. Per al president de les Cambres de la Comunitat, molts d’eixos objectius passen per Europa perquè és allí on es decidix les polítiques que marquen l’agenda econòmica.

“Una de les principals prioritats que té Europa són potenciar el mercat únic, aconseguir una efectiva unió duanera i créixer en l’economia digital. “Tal com proposa Draghi, hem de reforçar la innovació i aconseguir un mercat únic digital, impulsar la transició energètica, apostar pel talent i reformar la integració europea. Recuperar la competitivitat perduda només és possible si treballem tots junts: Institucions, empreses, centres de coneixement i innovació i per descomptat les cambres de comerç, que estarem al costat de les empreses”, ha conclòs Morata.

A la trobada ha assistit, la Consellera d’Hisenda, Ruth Merino; el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira; el Conseller de Medi Ambient, Vicente Martínez Mus, i la Consellera d’Innovació, Nuria Montes. Les cambres de la Comunitat estaran representades pels presidents de les Cambres d’Alacant, Carlos Baño; Alcoi, Lucía Pascual; Castelló, Lola Guillamón i Orihuela, Mario Martínez; assistixen, a més, el president de la CEV Salvador Navarro; el secretari d’AVE, Diego Lorente; la presidenta del Port, Mar Chao; a més dels integrants del Comité Executiu de Cambra València Vicente Folgado, María José Mainar, Juan Cámara, Vicente Boluda Ceballos, Francisco Corell, Vicente Lafuente i Yasmina Santos. Assistix també el president de la Fundación Conexus Manuel Broseta; la presidenta de IVEFA, Emi Boix; el president de AVA Cristóbal Aguado; el president de la Confederación de Empresarios de Transporte, Carlos Prades; el president de Casa Mediterraneo, Andrés Perelló i el president de Propeller Club Alfredo Soler.

Han participat a més representants de les empreses Air Nostrum, Anecoop, Grupo Segura, Balearia, Rafael Torres, Consum, Don Hierro, Espinar Robles,  Euipo, Ford España, Helados Estiu, Iberdrola, Industrias Saludes, Jumel Alimentaria, Laboratorios Babé, Logifruit, Mediterranean Shipping, Nunsys, Olímpia Metropolitana, Pavasal, Porcelanosa, Power Co, Raminatrans, Ribera Salud, S.P.B., S2 Grupo, Smurfit Kappa, Servigroup, Stadler Rail València, Statkraft, Torrecid, UBE Corporación Europe, Umivale, Vectalia i Vicky Foods. Finalment, les entitats financeres CaixaBank, BBVA, Banco Santander, Banco Sabadell, Bankinter, Caixa Popular, Cajamar, Deutsche Bank i Ibercaja.