- El president de la Diputació de València, Vicente Mompó, ha intervingut en el Ple en acabar la sessió.
El Ple de Cambra València, celebrat a l’Escola de Negocis de Cambra i presidit per José Vicente Morata, ha aprovat hui els comptes anuals, el balanç de situació, el compte de pèrdues i guanys, i la memòria econòmica i d’activitats de la institució, corresponents a l’exercici tancat a 31 de desembre de 2023, a les quals ja ha donat el vistiplau el Comité Executiu. Els comptes de Cambra València 2023, al tancament d’exercici, han sigut de 12.570.558 euros d’ingressos i 12.433.050 euros de gastos, la qual cosa llança un superàvit de 137.508 euros i un *Ebitda d’1.056.341 euros.
Memòria de Cambra València
El Ple també ha aprovat la Memòria d’activitats de Cambra de 2023 que reflectix el treball realitzat en suport a les pimes en l’àmbit de la internacionalització, digitalització, formació, sostenibilitat i innovació.
- En l’àmbit de la internacionalització la Cambra ha realitzat mig centenar de jornades sobre mercats exteriors en la qual han participat més de mil empreses, trobades empresarials i tres missions inverses, a més de visites protocol·làries d’ambaixadors en l’exterior i cos diplomàtic. Quant als tràmits de comerç exterior, la Cambra ha expedit 20.622 documents, entre certificats, legalitzacions i Quaderns LLIGA.
- En 2023, 16 empreses assessorades s’han convertit en cas d’èxit i han decidit invertir a la ciutat aproximadament 46 milions d’euros. A finalitzar 2023, l’Oficina compta amb: 285 inversors en cartera, 490 potencials inversors, 726 noves ocupacions previstos.
- En l’àmbit de l’ocupació, durant 2023 la Cambra ha format a 2.052 joves i inserit a 515 en les 1.115 empreses valencianes adherides al programa PICE.
- En el suport al comerç, la Cambra ha desenvolupat el pla de suport al comerç minorista amb diagnòstics d’innovació comercial a 46 empreses, 60 tallers formatius en línia amb 2.456 assistents, plans d’innovació i sostenibilitat en el comerç amb 10 tallers i 390 assistents, 14 diagnòstics de punt de venda i 13 plans de millora en la gestió del comerç.
- Quant al turisme, Cambra València, com a delegació territorial del ICTE, ha oferit assessorament a través de 84 tallers i ajudant a 739 empreses a acreditar-se amb el segell Sicted. A més, ha organitzat jornades d’innovació i promoció i diagnòstics dins del Programa de Competitivitat Turística.
- La Cambra també ha realitzat jornades i tallers sobre sostenibilitat i innovació i el fòrum de desenvolupament sostenible, amb 1.158 assistents.
- En el capítol d’emprenedoria, dins del programa de suport a la dona emprenedora, ha contribuït a crear 191 noves empreses i ha assessorat 426 emprenedores. Es mantenen, a més, 5 vivers d’empresa amb 30 llocs habilitats per a emprenedors.
- En formació la Cambra ha format a 2.587 alumnes a través de 233 cursos d’actualització, formació a mesura i en línia, programes per a directius i cursos de postgrau. A més, Campus Cambra FP va impartir 5 Cicles Formatius de Grau Superior amb 158 Alumnes.
- Finalment, en l’àmbit de les tecnologies TIC, s’han realitzat més d’un centenar de Plans de Digitalització i s’han atés 1.053 consultes en l’Oficina de Transformació Digital, s’han realitzat 65 Diagnòstics i 43 implantacions dels Programes Europeus: TIC Cambres, Ciberseguretat i Indústria 4.0. A més, s’ha celebrat el Congrés GoDigital d’àmbit nacional, amb la participació de 148 Partners tecnològics i 1.600 inscrits.
Intervenció del president de la Diputació Vicente Mompó
En finalitzar la sessió de Ple, s’ha incorporat el president de la Diputació de València, Vicente Mompó, qui ha intervingut valorant la importància de la col·laboració públic-privada i l’impuls d’accions conjuntes desenvolupades amb Cambra València que han permés fomentar l’ocupació entre els joves i fer costat a l’ecosistema emprenedor de la província de València.
“La Cambra de València i la Diputació de València compartixen un mateix objectiu: treballar per i per al desenvolupament i el creixement econòmic de la província. Per a aconseguir-ho, fan falta decisions valentes que posen la innovació i el lideratge tecnològic en el centre de les actuacions. Hem de treballar per a impulsar accions conjuntes entre el sector públic i el sector privat que permeten retindre el talent valencià, a més de fomentar, dinamitzar i donar suport a l’ecosistema emprenedor. El propòsit no és un altre que el d’aconseguir una terra més pròspera, innovadora i competitiva”, ha dit en la seua intervenció.