Suscripción Boletines

CaixaBank i Cambra València renoven el seu conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de les empreses valencianes

Wednesday , 05 de June de 2024

  • L’entitat financera posa a la disposició dels socis del Club Cambra una línia de finançament superior als 2.000 milions d’euros

La directora territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García, i el president de Cambra València, José Vicente Morata, han renovat l’acord de col·laboració que totes dues entitats van iniciar en 2013 amb l’objectiu de promoure l’activitat econòmica i empresarial i fomentar la internacionalització, la competitivitat i la formació, mitjançant productes i servicis de suport de les empreses, autònoms i emprenedors de la Comunitat Valenciana.

CaixaBank posa a la disposició dels socis del Club Cambra una línia de finançament superior als 2.000 milions d’euros. El conveni entre totes dues entitats contempla, a més, l’organització d’accions conjuntes dirigides a totes les empreses valencianes.

La directora territorial de l’entitat financera en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García, ha assenyalat que “en CaixaBank som conscients de la importància del teixit empresarial com a motor del desenvolupament econòmic i social, i per això assumim el compromís de ser un element clau de suport a les empreses amb tots els nostres mitjans humans, tecnològics i financers. Gràcies al nostre model d’especialització, amb una proposta de valor de productes i servicis adaptada per a cada segment, CaixaBank és una referència tant per al sector empresarial, com per a comerços, negocis, autònoms i emprenedors”.

Per part seua, el president de Cambra València, José Vicente Morata, ha destacat que “ens unix l’objectiu compartit de promoure l’activitat econòmica i empresarial i fomentar la internacionalització, la competitivitat i la formació de les empreses, autònoms i emprenedors de la Comunitat Valenciana”.

Fins a la data s’han firmat, a través d’este acord de col·laboració, un total de 13.437 operacions de finançament amb empreses sòcies de la Cambra de Comerç de València per 5.668 milions d’euros.

El conveni entre CaixaBank i Cambra València facilita el finançament a les empreses valencianes, aposta per la creació de noves companyies i la formació, fa costat al xicotet comerç i impulsa la internacionalització, ajudant a iniciar-se als quals no exporten i a consolidar-se als quals ja mantenen relacions amb l’exterior. Per a això, es desenvolupen activitats com les trobades empresarials amb ambaixadors i cònsols, les jornades oportunitat-país, missions inverses i trobades de cooperació, jornades tècniques i un cicle de conferències per a directius, entre altres.

Balanç 2023

Durant 2023, a través d’este conveni de col·laboració, CaixaBank ha participat en 18 activitats empresarials amb més de 400 participants amb un enfocament principal en la internacionalització, ha participat en nou visites de dignataris, una acció de promoció exterior, tres jornades empresarials, quatre seminaris web i un taller de gastronomia internacional.

Fruit també d’este conveni, es va publicar l’Informe ‘La resiliència de l’empresa exportadora de la província de València davant els desafiaments globals’, el mes de desembre, estudi que s’endinsa en l’anàlisi de 2.800 empreses exportadores de la província de València que es caracteritzen per la regularitat de les seues activitats d’exportació. Esta regularitat proporciona a l’empresa una major estabilitat dels seus ingressos i li impulsa a ser més competitiva i eficient. I és que estes característiques els conferixen un potencial de resiliència enfront de disrupcions que és superior a la d’una empresa no exportadora.