Suscripción Boletines

Informe: L’Acord de Lliure Comerç de la UE amb Nova Zelanda, oportunitats per a les empreses de la Comunitat

Friday , 14 de July de 2023

Informe de les Cambres de la Comunitat sobre les oportunitats que obri l’Acord de Lliure Comerç de la Unió Europea amb Nova Zelanda per a les pimes de la Comunitat.

A més de l’eliminació de tots els aranzels entre tots dos països per a la major part dels productes i la protecció de determinats productes agroalimentaris europeus més sensibles (Denominacions d’origen, contingents a les importacions de carn, dacsa i productes lactis principalment), l’acord implica:

  • Disminuir considerablement els requisits i els procediments de conformitat per a permetre un flux més ràpid de mercaderies.
  • Millorar l’intercanvi d’informació, cooperació, procediments duaners més eficients (simplificats i digitalitzats) i requisits tècnics més assequibles, per a abordar el mercat neozelandés.
  • Facilitar el comerç digital, en abordar barreres injustificades i garantir un entorn en línia obert, segur i de confiança per a empreses i consumidors, juntament amb alts estàndards de protecció de dades personals.

Per a empreses de major grandària, l’Acord afavoreix:

  • Obertura del mercat neozelandés dels serveis en sectors clau com els serveis financers, les telecomunicacions, el transport marítim i els serveis de lliurament;
  • Garantir un tracte no discriminatori als inversors de la UE a Nova Zelanda i viceversa;
  • Millorar l’accés de les empreses de la UE als contractes públics de Nova Zelanda respecte a béns, serveis, obres i concessions d’obres

L’informe recull a més les últimes xifres d’exportacions i importacions, així com els sectors d’oportunitat per a les nostres empreses.