Suscripción Boletines

El Ple aprova la Memòria i els comptes de 2022 així com les empreses guanyadores dels Premis Cambra 2023

Monday , 19 de June de 2023

El Ple de Cambra València, presidit per José Vicente Morata, ha aprovat hui els comptes anuals, el balanç de situació, el compte de pèrdues i guanys, i la memòria econòmica i d’activitats de la institució, corresponents a l’exercici tancat a 31 de desembre de 2022, a les quals ja ha donat el vistiplau el Comité Executiu. Els comptes de Cambra València 2022, al tancament d’exercici, han sigut de 10.898.531 euros d’ingressos i 10.862.690 euros de despeses, la qual cosa llança un superàvit de 35.841 euros i un Ebitda de 897.334 euros.

Memòria de Cambra València

El Ple també ha aprovat la Memòria d’activitats de Cambra de 2022 que reflecteix el treball realitzat en suport a les pimes en l’àmbit de la internacionalització, digitalització, formació, sostenibilitat i innovació.

  • En l’àmbit de la internacionalització la Cambra ha realitzat mig centenar de jornades sobre mercats exteriors en la qual han participat més de mil empreses, trobades empresarials i una missió institucional a Portugal, a més de visites protocol·làries d’ambaixadors en l’exterior i cos diplomàtic. Quant als tràmits de comerç exterior, la Cambra ha expedit 25.034 documents, entre certificats, legalitzacions i Quaderns LLIGA.
  • En l’àmbit de l’ocupació, durant 2022 la Cambra ha format a 2.429 joves i inserit a 505 en les 1589 empreses valencianes adherides al programa PICE.
  • En el suport al comerç, la Cambra ha desenvolupat el pla de suport al comerç minorista amb diagnòstics d’innovació comercial, accions divulgatives, plans d’innovació i sostenibilitat en el comerç, tallers i seminaris, diagnòstics de punt de venda, plans tutorials i quaderns de comerç.
  • Quant al turisme, Cambra València, com a delegació territorial del ICTE, ha oferit assessorament a través de 80 tallers i ajudant a 556 empreses a acreditar-se amb el segell Sicted. A més, ha organitzat jornades d’innovació i promoció i diagnòstics dins del Programa de Competitivitat Turística.
  • La Cambra també ha realitzat jornades i tallers sobre sostenibilitat i innovació i el fòrum de desenvolupament sostenible, amb 1.745 assistents. A més, ha tramitat 457 expedients administratius en matèria mediambiental.
  • En el capítol d’emprenedoria, dins del programa de suport a la dona emprenedora, ha contribuït a crear 161 noves empreses i ha assessorat 404 emprenedores. Es mantenen, a més, 5 vivers d’empresa amb 30 llocs habilitats per a emprenedors.
  • En formació la Cambra ha format a 1.824 alumnes a través de 244 cursos d’actualització, formació a mesura i en línia, programes per a directius i cursos de postgrau. A més, Campus Cambra FP va impartir 3 Cicles Formatius de Grau Superior amb 126 Alumnes.
  • Finalment, en l’àmbit de les tecnologies TIC, s’han realitzat 125 Plans de Digitalització i s’han atés 1.305 consultes en l’Oficina de Transformació Digital, s’han realitzat 96 Diagnòstics i 71 implantacions dels Programes Europeus: TIC Cambres, Ciberseguretat i Indústria 4.0. A més, s’ha celebrat el Congrés GoDigital d’àmbit nacional, amb la participació de 148 Partners tecnològics i 1.239 inscrits.

Premis Cambra 2023

El ple ha sigut informat dels premis Cambra 2023, acordats en la sessió del jurat celebrada el 13 de juny, i que s’han concedit per unanimitat a les següents empreses:

  1. Industrias Alegre SA, Premi a l’Excel·lència del Model de Gestió Empresarial.
  2. Zummo Innovaciones Mecánicas SAU, Premi Impuls a la Internacionalització.
  3. ALL4Business SL, Premi a la Innovació en l’empresa.
  4. Victor Tormo SL, Premi a la Transformació Digital.
  5. EMUCA SA, Premi a l’Empresa Socialment Compromesa.

Enguany, el reconeixement de la Cambra a la trajectòria empresarial ha recaigut en l’empresari Francisco Martínez Rodríguez.

D’altra banda, s’ha concedit a l’empresa alemanya PowerCo la distinció a l’empresa estrangera per la seua vinculació amb l’economia valenciana.

Recursos vinculats